Для скорішого дозрівання помідорів варто зменшити полив — поради

Якщо сезон вже добігає кінця, а на кущах ще безліч зелених плодів, можна прискорити дозрівання томатів на грядках. Для цього слід використовувати лише один метод або комбінувати їх між собою.

Один з них — за 20-30 днів до закінчення збору врожаю полив припиняють, це прискорить дозрівання плодів, пише Zemliak.com.

Одночасно з обрізанням верхівки пагонів в серпні слід скоротити частоту поливів і їх об’єм. Недостатня кількість вологи стимулює почервоніння томатів. Зростання куща при нестачі вологи припиняється, всі сили рослина витрачає на дозрівання плодів.

«В період плодоношення томати в теплиці та відкритому грунті традиційно підгодовують золою — джерелом калію. Вже за кілька днів після внесення цього елемента можна спостерігати посилене зростання помідорів. Калій у складі золи бере участь у хімічних реакціях, у яких у помідорах утворюється фруктоза», — пише Zemliak.com.

Грунт під помідорами можна замульчувати, щоб не допускати утворення грунтової кірки і не пересушувати верхній шар грунту. В якості мульчі найкраще підійде сіно.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.