Допомогти рослинам у спеку може правильний полив, затінення та фосфорні добрива

Рослинам у 40-градусну спеку доводиться дуже складно, тому господарям слід докласти зусиль, аби допомогти своїм садовим і городнім культурам. Для цього необхідно робити правильний полив, використовувати захист від сонця та підживлювати рослини.

Поливайте рослини рано вранці або ввечері, коли сонце не таке сильне. Це допоможе їм ввібрати воду, не втрачаючи її через випаровування.Уникайте поливу рослин вдень, коли сонце найсильніше. Це може призвести до опіків листя.

Використовуйте крапельне зрошення, якщо воно доступне. Це найефективніший спосіб поливу, оскільки він доставляє воду безпосередньо до коренів рослин, мінімізуючи випаровування. Обприскуйте листя рослин водою вранці або ввечері. Це допоможе їм охолонути і запобігти втраті вологи.

Мульчуйте ґрунт навколо рослин соломою, сіном або подрібненою корою. Мульча допоможе зберегти вологу в ґрунті та запобігти його перегріву.

Забезпечте рослинам тінь, якщо це можливо. Це можна зробити за допомогою тентів, навісів або високих рослин. Використовуйте затінювальну сітку, щоб зменшити кількість сонячного світла, яке потрапляє на рослини.

Зверніть увагу на те, які рослини найбільше страждають від спеки. Їм може знадобитися більше тіні або поливу, ніж іншим рослинам.

Підгодовуйте рослини добривом з високим вмістом фосфору. Фосфор допомагає рослинам розвивати міцну кореневу систему, яка може краще вбирати воду.

Не обрізайте і не пересаджуйте рослини під час спеки. Це може їх додатково стресувати.

Будьте уважні до шкідників і хвороб. Спека може зробити рослини більш сприйнятливими до них.

Спостерігайте за своїми рослинами і адаптуйте свій догляд за ними відповідно до їхніх потреб.

Не перезволожуйте ґрунт, оскільки це може призвести до гниття коренів.

Будьте терплячі. Спека може тривати деякий час, але ваші рослини, ймовірно, відновляться, коли вона закінчиться.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.