У селі Тупичів запрацювала швейна майстерня

У селі Тупичів, що на Чернігівщині, відкрили швейну майстерню. Кошти на обладнання громада отримала в рамках грантової програми «Добре».

Про це пише Суспільне.

Нині в майстерні працює 11 жінок. Швачки виконують замовлення для підприємств з Чернігова, допомагають жителям громади пошити чи відремонтувати одяг. 

«Ідея відкрити швейну майстерню виникла три роки тому. У громаді дуже багато жінок, які мають освіту відповідну, знайти робочі місця для жінок — це проблемно. І тому така ідея народилася. Самим втілити її в життя було занадто складно», — розповідає голова Тупичівської громади Лариса Шовкова.

Протягом двох років з Тупичівською громадою співпрацює програма «Добре», яка надає підтримку місцевому самоврядуванню. Цього разу громада також подала заявку, перемогла й отримала фінансування.

«Програма «Добре» закупила обладнання на суму 12 тисяч доларів США, громада, відповідно, підготувала приміщення й організувала, всі організаційні питання були зроблені громадою і як результат маємо нові робочі місця. Це великий успіх, особливо під час військового стану, військових дій, громада була окупована, зараз оговтується», — говорить виконуючий обов'язки заступника керівника програми USAID DOBRE Максим Бурдавіцин.

У майстерні п’ять швейних машинок та інше необхідне обладнання. Працюють у дві зміни, проте роботу ускладнює відключення світла — процес переривається й затягується в часі, кажуть швачки.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.