На Чернігівщині гончар під час війни продовжує навчати дітей

У селі Стольне, Менської громади, гончарну майстерню облаштував Олег Луцук — народний майстер. 

Уже багато років чоловік ділиться своєю майстерністю з дітлахами, які відвідують його гурток ліплення з глини. Утім, із початком повномасштабного вторгнення його робота опинилася під загрозою.

Про це пише ЧеЛайн.

«Заняття відбуваються, але в іншій майстерні. У зв’язку з тим, що часто не буває світла, часто тривога — це складнощі, які дуже заважають. Звісно, це вже не ті заняття, які були до повномасштабного вторгнення», — Олег Луцук.

Окрім гончарного ремесла, вихованці гуртків Олега Луцука опановують і мистецтво фотографії. В цьому руслі, зізнається чоловік, працювати простіше, адже умови для занять тут інші.

«Фотогурток продовжує роботу і доволі успішно. Щотижня ми виходимо і в село, і за село, знімаємо природу, знімаємо, як змінюється світ навколо нас. І, Слава Богу, тут нам нічого не заважає», — Олег Луцук – народний майстер, гончар.

До початку повномасштабного вторгнення пан Олег був активним учасником різноманітних заходів: ярмарків, майстер-класів, проектів. Утім, і тут війна внесла свої корективи, адже кількість заходів значно скоротилася. Рятує проведення майстер-класів, попит на які значно зріс.

Раніше Zemliak.com писав, що Олег Луцук став рекордсменом у своїй справі — виготовив глиняний свищик заввишки майже 1,7 м, який був занесений до Книги рекордів України.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.