На Львівщині грибна ферма запустила гастротуризм

У місті Борислав, що на Львівщині, родинне підприємство «Боровик», що займається вирощуванням печериць, відкрило залу для екскурсій. 

Про це йдеться у повідомленні Бориславської міської ради.

«У Бориславі з’явилася нова локація для екскурсій. Не в музеї, не вуличками міста, а на підприємстві «Боровик», що впродовж 20 років займається вирощуванням та продажем печериць. Трішки більше як місяць тому там відкрили дегустаційну залу», — ідеться у повідомленні.

На підприємстві функціонує 16 камер вирощування, загальна площа 5200 кв. м, в місяць вдається назбирати приблизно 110 тонн свіжого гриба, нещодавно вони обладнали консервний і сушильний цехи. Важливим є власне сама переробка грибів (маринування, сушіння), оскільки закриваються ризиковані періоди в році, коли попит на сиру продукцію нижчий, зокрема, як зараз, коли лісових грибів вдосталь.

Зазначається, підприємство «Боровик» першим в Україні серед грибних підприємств, яке отримало Міжнародний сертифікат забезпечення якості та безпечності сільськогосподарської продукції, і успішно експортує продукцію за кордон.

У міськраді зазначили, що тепер усі, кому цікаво побувати у грибному царстві, на власні очі побачити, як народжуються і ростуть печериці, мають змогу відвідати гастро екскурсію під назвою «Таємниці Шампіленду».

Екскурсії проводять щовівторка та щочетверга з 10:00 до 15:00 за попереднім записом.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.