На Закарпатті у військовому бункері працює крафтова сироварня

Засновник підприємства «Перечинська мануфактура» Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер на Закарпатті. 

Підприємство варить сири з лаванди, зеленого молочного та синього чаю, а також додає у традиційні сири натуральні домішки — пажитник, сушені томати, цибулю, кмин та аджику.

Про це інформує видання Newfood.media.

Разом з дружиною з 2016 року чоловік варить сири з відбірного коров'ячого молока.

«Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру ми обов’язково проводимо процес пастеризації (нагрів до 63°, витримка 30 хвилин та охолодження)», — розповідають на підприємстві.

Традиційний варіант — сир «Перечинський». Він має фруктовий, вершковий смак, а аромат стає повнішим із часом дозрівання.

«Перечинський» дозріває не менше місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. Сир варять класичний, з додаванням лаванди, зелений (за рахунок зеленого молочного чаю), синій (з чаєм Анчан)», — ідеться у повідомленні.

Сир «Полонинський» — один із м’яких сортів сиру, що традиційно виготовляється в передгір’ї та гірських районах. Готовий сир має ніжну, в міру щільну консистенцію, зморшкувату шкуринку, зі слідами форми.

Зазначається, такий сир можна використовувати при дієтах. Крім того сир «Полонинський» містить мінімум солі, велику кількість фосфору і кальцію, вітаміни групи В, А та D.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.