На Полтавщині чотири громади створили комунальне підприємство з вивезення сміття

Гребінківська, Новооржицька, Пирятинська та Чорнухинська громади, що на Полтавщині, підписали договір про співпрацю в утворенні спільного комунального підприємства для розвитку системи управління відходами.

Про це повідомляє Децентралізація.

«Спільне підприємство отримало назву КП «Екосервіс-2022». Новопризначений керівник — з числа вимушено переміщених осіб, проживав та працював в Харкові та має досвід роботи на керівних посадах в комунальній сфері», — ідеться у повідомленні.

До кінця календарного року все необхідне обладнання буде придбано та передано на підприємство. Наразі відбувається розроблення логістичних маршрутів для збирання відсортованих відходів по територіях громад, розміщення майданчиків для їх збирання. Підприємство розпочне роботу з січня наступного року.

Співпраця чотирьох громад Полтавщини стала результатом дворічної роботи в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Представники проєкту допомогли організувати та провести необхідні громадам зустрічі, навчання, наради та громадські обговорення.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.