МХП-Громаді побудував у селі Степанці укриття для школярів

В селі Степанці в місцевій школі з'явилось укриття з нуля. Там навчальний заклад на 274 учні не міг вийти в офлайн-формат. МХП-Громаді (МХП) реалізував проект вартістю 2,9 млн грн.

Про це повідомляється в пресрелізі Благодійного фонду МХП-Громаді.

«Наразі там триває будівництво. Сподіваємося найближчим часом відчинити школу з новим укриттям. Бо українські діти мають знати, що поки росіяни нищать, дорослі стають опорою та вже відбудовують Україну», — додає Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП.

Благодійний фонд «МХП – Громаді» фінансово долучився до облаштування 75 укриттів: у дитячих садочках, школах та лікарнях. Заклади розташовуються у невеликих населених пунктах у 8 областях України. Загальна сума допомоги, виділеноїна укриття, становить 6,6 млн грн.

Повідомляється, у різних регіонах БФ визначив облаштування укриттів як одне з пріоритетних завдань:

  • Київська область — 7 сховищ
  • Вінницька область — 43 сховища
  • Черкаська область — 11 сховищ
  • Сумська область  — 3 сховища
  • Івано-Франківська область — 1 сховище
  • Тернопільська область — 2 сховища
  • Хмельницька область — 1 сховище
  • Львівська область — 7 сховищ

«У той час, коли карта України чи не щодня «червона» від повітряних тривог та масованих ракетних атак, навчальним закладам важливо мати безпечні місця, де діти з вчителями матимуть змогу дочекатися відбою. Батьки мають знати, що їхні діти захищені й забезпечені найнеобхіднішим: від води до вбиралень», — коментує Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП – Громаді».

Як повідомляється, школи та садки просили про різну допомогу: обігрівачі, ремонт приміщень, закупівлю меблів, парт, підлогового покриття, облаштування вбиралень чи кондиціонування повітря.

Зазначається, найчастіше просили допомогти з кондиціонування та водовідвіденням.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.