Фермер з села Деснянське в умовах війни відкрив молокозавод

У селі Деснянське, що на Чернігівщині, місцевий фермер Юрій Кобизський, запустив власну переробку молока. Тепер там роблять масло, сметану, кефір, сир, до нового року відкриють лінію йогуртів.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

Обладнання і приміщення Юрію не належать. Близько 15 років у Деснянському простоював завод із переробки. Власники надали виробничі потужності фермеру в безкоштовну оренду.

Виробництво, відкрите Юрієм, — перше підприємство з переробки, створене у Понорницькій громаді за весь час її існування.

«Протягом кількох місяців після російського вторгнення на Чернігівщину закупівельники не забирали молоко з ферми Юрія Кобизського, —його виливали, згодовували худобі або роздавали людям. Щоб продукт не пропадав, фермер запустив молокозавод у селі Деснянське», — ідеться  у сюжеті.

До військового вторгнення росіян на Чернігівщину у Юрія були тільки ферми у Понорницькій громаді. Молоко збував іншим переробникам. Після вторгнення молоковози їздити перестали.

Така ситуація тривала до середини літа — це і змусило Юрія відкрити власну переробку. Каже, то була давня мрія, реалізацію прискорила війна. Всі працівники на заводі — місцеві. Працевлаштували 25 жителів Деснянського.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.