Сімейним молочним фермам виповнилось 5 років

У вівторок 29 листопада виповнюється 5 років проекту Сімейні молочні ферми. Саме цього дня 5 років тому була відкрита сімейна молочна ферма «Відродження». Її власниця – Наталія Никончук з села Стара Мощаниця, що на Рівненщині.

Про це ідеться в пресрелізі проекту.

«За 5 років своєї діяльності «Сімейні молочні ферми» розрослися до 172 господарств з 12 регіонів України. Найбільше учасників проекту на Хмельниччині (42 ферми). Також в трійку областей потрапили: Волинська (27 ферм) та Рівненська (25 ферм)», — ідеться у повідомленні.

Крім цього, проєкт «Сімейні молочні ферми» аудиторська компанія ДП «Бейкер Тіллі Україна Консалтинг» визнала новатором та рушієм ринку у своєму сегменті. Адже проєкт не лише виробляє та продає молоко, а й інвестує у проєкти, які зможуть підвищити обізнаність підприємців сільського господарства у специфіці, в якій вони працюють.

В умовах війни у 2022 році до проекту приєдналося 20 учасників. Загалом за останній рік кількість дійних корів в сітці фермерських господарств та промислові фермі зросла до 3 267 голів, а надої молока — до 11 000 т.

Також в 2022 році проект «Сімейні молочні ферми» почав розвивати нові напрямки: виробництво органічного добрива, навчання фермерів та суттєво збільшив об’єми перероблення молочних продуктів.

Загалом проект «Сімейні молочні ферми» не відмовився своїх цілей — розбудови сітки в 5 000 сімейних молочних ферм та охоплення понад 10% ринку молока. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.