Молочні ферми можуть скористатись каталогом постачальників послуг для молочної галузі

Для виробників та переробників молока запрацював Каталог надавачів дорадчих та консультаційних послуг у молочному секторі.

Про це повідомляє Роман Корінець, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ).

Експерти (НАСДСУ) розробили каталог постачальників дорадчих послуг для молочної галузі.

«Зекономити час (а, значить, і гроші) можна, якщо в одному місці зібрати необхідну інформацію. А ще перевірену, бо погана інформація — це також втрата грошей. Ми всіляко сприятимемо тому, щоб надавачі дорадчих та консультаційних послуг ділилися власними здобутками, обмінювалися кращими практиками дорадчої діяльності», — ідеться у повідомленні. 

Присутність у Каталозі лабораторій, що надають послуги лабораторної діагностики, зокрема, з визначення різних показників молока та молочної продукції, є також цілком зрозумілою: ринок потребує безпечних та якісних харчових продуктів. Вони діють як у складі наукових установ чи Держпродспоживслужби, так й у складі спеціалізованих приватних компаній чи професійних об’єднань.

Також повідомляється, у розробників каталогу в планах створити геоінформаційний портал молочарського дорадництва з картою, щоб візуалізувати мережу дорадників у сфері молочарства та полегшити можливість зустрічі їхніх продуцентів і споживачів.

Каталог було створено за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.