Молокозаводам варто приймати молоко від населення під час війни — думка

Підтримка селян, які утримують корів в умовах війни має бути першочерговою. Якщо заборонити заводам приймати молоко від населення зараз, це створить величезний дефіцит сировини і помітне її здорожчання. В результаті — ще дорожчі молокопродукти на полицях.

Таку думку висловили експерти Спілки молочних підприємств України.

«Введення у дію прийнятих у мирний час законів про заборону використання переробними підприємствами молока, зібраного у населення, зараз ставлять під загрозу роботу молочної галузі країни. Необхідно внести зміни в терміни, вказані в Наказі Мінагрополітики №118, відклавши введення в дію заборону приймання молока від населення», — ідеться у повідомленні. 

Як повідомляється, обсяг молока, виробленого в господарствах населення, зараз складає більш ніж 50% загального виробництва. Спілка молочних підприємств України закликає не розглядати виробництво цього молока як бізнес і відповідно оцінювати його ефективність та перспективу. 

Експерти зазначають, підтримка селян, що утримують корів — це шлях до реформування селянських господарств в сімейні молочні ферми завдяки державній політиці і підтримці.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.