Єдина в Україні станція птахівництва працює в умовах війни

В Україні з 1938 року працює єдина Державна дослідна станція птахівництва НААН України. 

Під час війни станція не зупинила роботу, однак мала проблеми з логістикою. З кормом та грошима допомогли громадські організації.

Про це повідомляє Національна академія аграрних наук України.

Станція у селі Бірки — єдина в Україні наукова установа в галузі птахівництва, яка зберігає унікальну колекцію українських порід і популяцій домашньої птиці.

«Так склалося, що село Бірки, де розташована Державна дослідна станція, вже майже протягом 100 років, є столицею наукового птахівництва України. В радянському союзі було всього два інститути птахівництва — один під москвою й один у нас. Все, що розроблялося для птахівництва, було зроблено саме в Бірках», — каже Олег Катеринич, директор дослідної станції птахівництва.

Також повідомляється, на зараз на станції близько 2-2,5 тис. курей різних порід. За рік, з лютого по частину червня, фахівці отримують 100, 130, 140 яєць від однієї курки. Відсотків 20 — це харчове яйце, інші — під реалізацію. Близько 25 тис. яєць щорічно у вигляді інкубаційного яйця станція відправляє майже в усі регіони України.

Науковець Олег Катеринич зазначив, цього року через війну стадо не відтворювали — не садили добовий молодняк для себе. Зараз птиця доросла, її залишили на другий рік.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.