Для отримання насіння беруть виключно сортову моркву

Побачити, де знаходяться насіння моркви, і зібрати їх в перший рік вегетації культури не вдасться. Морква — дворічна рослина і пускає квітконоси на торішніх коренеплодах. Складне суцвіття у вигляді парасольки цвіте в червні-липні і дає близько 2 тисяч зерняток кожне.

Щоб виростити насіння з моркви, відведені грядки готують заздалегідь. Восени їх перекопують і удобрюють компостом або перегноєм. Навесні вносять мінеральні підгодівлі або золу. Щоб виростити моркву для отримання насіння, садити коренеплоди слід в прогріту до +10 … + 15°С грунт при повній відсутності загрози заморозків, пише Zemliak.com.

«Насіннєва морква на ділянці повинна рости тільки одного сорту, подалі від інших зонтичних культур і особливо дикої моркви, щоб не допустити перезапилення», — кажуть експерти. 

Упродовж серпня квіткові парасольки поступово темніють, набуваючи бурий відтінок, і згортаються квітками всередину. Не чекаючи повного висихання, їх відрізають з частиною стебла довжиною приблизно 20 см. Самі коренеплоди після цвітіння в їжу непридатні.

Зазначається, якщо береться морква гібридного сорту F1, то для отримання насіння вона вже не годиться, оскільки плоди будуть кривими та не естетичними.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.