Айтішник покинув Нідерланди заради українського села

Айтішник Фердінанд Саннес переїхав з Нідерландів до невеликого селища на Херсонщині, де успішно веде господарство з родиною та працює дистанційно в ІТ-компанії, пише ШоТам.

Уперше Саннес відвідав Україну у грудні 2020 року. Він приїхав до дівчини, з якою познайомився в інтернеті. Саме тоді він зустрів свою майбутню дружину. Сьогодні визнає, що саме сім’я є головною причиною того, що він  залишився жити в Україні. Але тут він зіткнувся з деякими складнощами.

«Звичайно, є великий мовний бар’єр. У повсякденному житті я часто використовую жестикуляцію або телефон із перекладачем Google, щоб пояснити свою думку, сказати, чого хочу. Але був цікавий момент, коли я купував квіти для дружини: продавчиня не знала англійської, однак ми змогли зрозуміти один одного, спілкуючись французькою», — згадує хлопець.

Іноземець проживає разом із дружиною та донькою. На його думку, Україна — це чудове місце для життя та віддаленої роботи.

Родина Фердінанда живе як звичайні селяни: активно ведуть домашнє господарство, часом виїжджають до міста.

«У нас є три кози, собака, дві кішки, які самі вирішили жити з нами, до весни потрібно знову купити курей. Мають величезний город, де вирощують овочі і фрукти», — ділиться іноземець.

Якщо хочеться відчути трохи міського життя, родина без проблем може дістатися до Херсона, Миколаєва. Однак спокійний заміський темп, на думку чоловіка, чудово поєднується з динамічною роботою в ІТ.

Чоловік зізнається, перед поїздкою в Україну чув багато стереотипних страшилок: там небезпечно для іноземців, високий рівень злочинності, що не можна навіть розрахуватися банківською карткою. На власному досвіді  Фердінанд Саннес переконався, що це не так.

«Мені дуже подобається Україна, тут справді класно — неймовірна природа, є де відпочити, де провести час із родиною, тут можна подорожувати й насолоджуватися життям», — каже Фердінанд.

Нідерландський гість у захваті від людей: «Особливо мені подобаються люди — українці привітні, готові допомогти та надати підтримку».

Попри безліч можливостей залишати Україну Саннес з родиною не планують.

Читайте також: 

Колишній анестезіолог покинув столицю для роботи в сільській лікарні

Волинянин покинув місто заради тваринництва в селі

На Чернігівщині чоловік вирощує унікальну породу свиней

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.