В Україні значно подешевшала продовольча пшениця

За аналітичними даними станом на 8 лютого 2022 року, ціни попиту на українську пшеницю 2 та 3 класу CPT глибоководні порти у доларовому еквіваленті значно зменшилась — на 10 доларів проти минулої п’ятниці — доларів 288 та 286 доларів відопвідно. У гривневому еквіваленті зниження відбулось на 350 грн/т на пшеницю 2 класу CPT глибоководні порти.

Про це повідомляють аналітики компанії G.R. Agro.

У порівнянні з минулим місяцем, станом на 19 січня 2022 року, показник був — 312 доларів США/т.

«Зниження відбулось через те, що українські експортери з малих портів (Бердянськ та Маріуполь) стимулювали продажі пшениці на базисі FOB на випадок погіршення ситуації між Україною та Росією»,  — ідеться у повідомленні.

Від початку сезону та станом на 7 лютого Україна експортувала 17,2 млн. тонн пшениці (+4,1 млн. тонн у порівнянні з минулим роком), що становить 71% від прогнозу WASDE. Якщо в п’ятницю котирування пшениці на CBOT знижувались на фоні послаблення побоювань щодо зазначеного вище конфлікту та об’ємного експорту з Причорномор’я, то у вівторок ціни у Чикаго пішли вгору через занепокоєння операторів щодо посушливих умов у пшеничному поясі США.  

Нагадаємо, за даними Kurkul.com, ціна пшениці 2 класу в портах України станом на 9 лютого 2022 року складає 9250 грн/т, фуражної пшениці — 8700 грн/т, соняшник — 18600 грн/т, кукурудзи — 8550 грн/т.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.