Уряд затвердив схему посадових окладів держслужбовців на 2022 рік

На черговому засіданні 2 лютого 2022 року Уряд визначив схему посадових окладів держслужбовців на 2022 рік. Документом передбачається унормування питання щодо виплати у 2022 році надбавки за особливо важливу роботу державним службовцям, які займають посади фахівців з питань реформ.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Ознайомитись з документом можна за посиланням. Також прийнята схема пропонує:

  • встановити коригуючі коефіцієнти до посадових окладів державним службовцям деяких державних органів
  • привести у відповідність до законодавства умови оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя.

«Відповідно до Стратегії реформування державного управління до 2025 року триває робота над реформою системи оплати праці. З початку року в державних органах розпочалась класифікація посад, на основі якої і планується запровадити оновлену систему оплати праці», — зазначив ОЛег Неміков, Міністр Кабінету Міністрів України.

Відповідно до статті 51 Закону України «Про державну службу» Кабінет Міністрів визначає схему посадових окладів на посадах державної служби та умови оплати праці державних службовців, з якими укладаються контракти про проходження державної служби за поданням Національного агентства України з питань державної служби.

Читайте також: 

В Україні повернули обов'язковий техогляд тракторів та комбайнів

В Україні затвердили нові правила розробки земельних проектів

Індустріальні парки на Херсонщині створять 500 робочих місць

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.