Українські заклади освіти будуватимуть харчоблоки по-новому

Для модернізації та оновлення шкільних харчоблоків Міністерство розвитку громад та територій розробили новий посібник. Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти, повідомляє Мінрегіон.

«У більшості шкіл України ми маємо занедбані харчоблоки із застарілим обладнанням. За таких умов практично неможливо готувати їжу високої якості. Саме тому і зʼявилась ідея розробити посібник, у якому детально описано структуру харчоблоку, а також як має відбуватися технологічний процес, головні вимоги до приміщень та дизайну внутрішніх приміщень, обідньої зали та кухні. Оновлення харчоблоків є однією з важливих частин реформи шкільного харчування», — зазначив Іван Лукеря, заступник Міністра розвитку громад та розвитку.

Як зазначив посадовець, громади мають дотримуватися цих рекомендацій при реконструкції або ремонті харчоблоків. 

Зазначається, у Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування регіони та громади мають підготувати якісні продукти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проектної документації із забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності. 

Завантажити та ознайомитися з інформаційним посібником можна за посиланням: https://bit.ly/3L2toBB.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.