На Черкащині сільська школа їздить на велосипедах

У селі Сагунівка, що на Черкащині, учні та вчителі місцевої школи їздять на уроки велосипедом. Їздять, незалежно від відстані: чи їхати до школи далеко, чи одну хвилину. 

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

«Велик — це дуже звична для мене річ, майже всі діти в селі на ньому їздять, і я теж»,  — розповіла Марія Жук, школярка.

Мати Марії — Ірина Жук, щоранку проводжає дівчат на навчання. Зазначає, що не так хвилюється за доньку, коли вона їде на навчання не сама.

«Звичайно, хвилююся, але вони вдвох із подружкою їдуть до школи, то я не так переживаю», — зауважила жінка.

Читайте також: У Сновській громаді працює навчальний центр для пенсіонерів.

Велопарковка біля місцевої школи заповнюється ще зранку. За 20 хв до початку занять їх зазвичай уже близько 60. Велосипеди у школярів різних розмірів та кольорів. Є і вітчизняного виробництва, є і з-за кордону. Обирають такий вид транспорту не лише учні, а й вчителі. Викладачка математики Юлія Жученко 30 років щоденно користується велосипедом.

«Я не підраховую кількість рухів педалями, а кілометраж — так. Майже 2 км туди й назад ще 2», — зазначила вчителька.

На екотранспорті їздить і директорка школи Леся Атамась. Вона додала, що в селі велосипед популярний, бо він мобільний, екологічний та безпечний вид транспорту.

У «час пік» в селі в теплу пору перед ганком школи стоять близько 200 велосипедів. Безпечній їзді тут інструктують, а місце паркування планують розширювати. 

По темі: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.