У Сновській громаді працює навчальний центр для пенсіонерів

Для людей пенсійного віку Сновський територіальний центр організував курси комп'ютерної грамотності. Старше покоління має можливість навчитись сплатити комунальні послуги онлайн, зареєструватися у соціальних мережах, шукати кулінарні рецепти в інтернеті. 

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

«Сновська громада подала заявку на Простір активного довголіття і зроблене вивчення старшого покоління комп'ютерної грамотності. Їх там вчать всьому. І щоб вони самі вводили вже у своїх кабінетах оплачували комунальні послуги», — розповіла Оксана Петруха, спеціалістка проектів Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні.

В центрі є можливість надати пенсіонерам ноутбук у користування, розповісти як це робити, кого навчити, кого навчити, якісь знання вдосконалити.

«Як люди будуть опановувати, буде потрібно місяць, значить місяць. буде два, пів року. Хтось одразу зможе зрозуміти, хто за два, три, п'ять років. Тому тривалість може бути не обмежена. потім іншу наберемо групу. Якщо будуть цікаві якісь інші програми, Word, Exel то будуть додатково уроки, заняття і я думаю, що ми будемо розвиватися у цьому напрямку, дивлячись по потребі й по бажанню наших студентів»,  — повідомила Світлана Хоменко, директорка терцентру.

На навчання комп'ютерній грамотності вже записалися 7 пенсіонерок. Курси в терцентрі розпочали, коли виграли грант. За понад 450 тис грн тут також облаштували спортивну залу і масажний кабінет. На першому занятті пенсіонерок вчили сплачувати комунальні платежі онлайн.

«Нас навчали взагалі як входити, відкривати ноутбук. Як користуватися мишкою, як знаходити відповідну папку. І нас навчали як зареєструватися в Ощад-24 для того, щоб сплачувати наші комунальні платежі», — поділилася Тамара Мариненко, пенсіонерка.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.