В Україні затвердили нові правила розробки земельних проектів

В середу 2 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Правил розроблення робочих проектів землеустрою». Розробкою постанови займалась Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, повідомляє Урядовий портал.

«Розробники документації із землеустрою отримали вичерпний перелік якісних і кількісних вимог, які мають застосовуватися до відповідних робочих проектів»,  — зазначив Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України.

Робочий проект землеустрою має включати такі положення:

  • підставу для виконання робіт
  • характеристику об’єкта (місце розташування, площа, кадастровий номер (за наявності), цільове призначення, тощо)
  • мету розроблення робочого проекту (визначення конкретних шляхів поліпшення с/г угідь та лісових земель)
  • вихідні дані для здійснення поліпшення сільськогосподарських угідь і лісових земель (нормативно-правові акти, наукові, технічні та інші документи).

Результатом виконаних робіт буде робочий проект землеустрою щодо поліпшення сільськогосподарських угідь і лісових земель.

«Документ передбачатиме заходи щодо організації території полів з виділенням робочих і технологічних ділянок, що забезпечують проведення диференційованого обробітку грунту і впровадження прогресивних технологій обробітку культур з урахуванням особливостей кожної земельної ділянки», — ідеться у повідомленні.

Також зазначається, що буде проводитись визначення оптимальних напрямів обробітку грунту, розміщення культур на робочих ділянках полів та ротації сівозмін за роками, та визначення норм внесення добрив під культури і дотримання балансу гумусу в грунті.

Реалізація зазначеної постанови Уряду передбачає встановлення комплексу якісних і кількісних показників, параметрів, що регламентують розроблення та реалізацію робочих проектів землеустрою з урахуванням екологічних, економічних, соціальних, природно-кліматичних та інших умов.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.