На Миколаївщині колишня вчителька вирощує плантацію перцю

В селі Біла Криниця, що на Миколаївщині, родина створила перцевий бізнес та зареєструвала його. Марина Ємець, колишня вчителька, разом з членами родини постійно навчається, вдосконалює бізнес-модель, знайшла вигідні канали збуту, чітко реагує на запити ринку: в асортименті ФГ «Перцева долина» ресторани можуть знайти найтрендовіші сорти для гриля та салатів, повідомляє Zemliak.com.

«У 2021 році господарство отримало грант від канадського проекту UHBDP і придбали техніку, яка дає змогу знизити собівартість та бути конкурентноспроможними на ринку. У порівняння з попередніми роками. фермери збільшили прибуток в 1,5 рази», — ідеться в сюжеті.

З 2018 року почала підтримувати в господарстві свого чоловіка, що на той момент вже займався вирощуванням перцю на ділянці 50 соток.

За 4 роки родина експериментувала на різних сортах перцю, зупинились на гибридних сортах, що не вибагливі.

Особливість підприємства в тому, що власники офіційно зареєструвались. Родина не тільки працює на себе, а й сплачує податки, єдиний податок для ФОП 4 групи прив'язаний не до виручки, а до вартості землі, що обробляється. На думку підприємців, це вигідно, адже вони звільняються від сплати податку на землю, на якій ведеться підприємницька  діяльність.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.