На Чернігівщині селяни власними силами відновили міст

Міст через річку Удай, що з’єднує дві частини села Сваричівка Ічнянської територіальної громади, тривалий час був у аварійному стані. Для уникнення повного руйнування єдиного шляху місцеві жителі взялись власними силами відновити його.

Про це пише видання ЧеЛайн.

Жителі села Сваричівка користувалися ним щодня, але вже й не пам’ятають, коли він був збудований. Не дочекавшись допомоги влади,  вирішили відремонтувати міст власними силами.

«На цю ініціативу відгукнулися майже всі чоловіки з села — гуртом взялися до роботи: замінили балки і старе дерев’яне перекриття», — розповіла Юлія Чайка, староста села.

Також до проведення робіт, зокрема до підготовки й перевезення деревини, долучилося місцеве ФГ, а КП «Ічнянське ВУЖКГ» надало спеціалізований транспорт і допомогло з підготовкою матеріалів.

На початку січня 2022 року у селі Маркізівка, що на Черкащині, 1 січня 2022 року стався прорив дамби через руйнування нижньої частини шлюзу греблі на річці Золотоношка. Місцеві мешканці взялися самотужки ліквідовувати аварію: закидали камінням та засипали піском. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.