На Полтавщині селяни відновили місце для відпочинку

У селі Шилівка Зіньківської територіальної громади, що на Полтавщині, розчистили джерело, біля якого колись відпочивали місцеві, та впорядкували територію довкола. Відновити криницю взялися небайдужі місцеві жителі: розчистили джерело та окультурили територію, що навколо. Встановили східці та поміст, дубовий зруб із декоративним маяком, огорожу, стіл та лавки.

Про це повідомляє Зіньківська громада.

«Близько 15 років тому тут було гарне місце для відпочинку, встановлені лавки та стіл, зруб із журавлем, огорожа (тин), на якій висіли глиняні горщики. Чимало родин приходили та приїжджали сюди, аби відпочити душею і тілом: зварити смачну польову кашу, пограти у м’яча, поплавати у річці, помилуватися мальовничим краєвидом. З роками, джерело знесилелось, огорожа, лавки, стіл, зруб, журавель — все прийшло в негідність», — розповіла Віра Кімлик, староста Шилівського старостинського округу.

Щоб відновити і зберегти пам’ятку природи, довелося докласти чималих зусиль. 

Чимало місцевих жителів зібралися на відкриття джерела, де кожен мав змогу скуштувати води з освяченої криниці, зробити світлини напам’ять, послухати пісень, у виконанні аматорів сільського клубу, та поласувати різноманітними смаколиками, що приготували шилівські господині.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.