На Закарпатті фермер відроджує популяцію оленів

У Національному природному парку «Синевир» оселилися приблизно 100 оленів. Їх придбав місцевий підприємець Юрій Тюх. Для опікування та відновлення популяції оленів фермер створив екопарк.

Про це повідомляє видання Дружба.

Поки тварини зростатимуть, радуватимуть туристів, а як досягнуть трирічного віку — їх випустять у навколишні ліси, аби відновити популяцію оленів у дикій природі. 

Оленів Юрій Тюх придбав за власні кошти, у різних куточках світу: Нова Зеландія, Англія, Австрія і Угорщина. Це селекційно відібрані олені. Але скільки витратив, не зізнається. Розповідає, що шукав найкращих.

«Коли тварини досягнуть трирічного віку, чоловік всіх випустить у дику природу. Бо популяцію благородного оленя потрібно рятувати»,  — переконує чоловік. 

Опікуватися дикими тваринами Юрій почав майже 5 років тому. Для їхньої реабілітації та збереження створив екопарк. Леви та тигри потрапили сюди із зоопарків. Сірих вовків ще малими викупив у браконьєрів, а згодом придбав і кілька десятків копитних. Нині це одна з найпопулярніших локацій серед туристів.

Оленяче ранчо, чоловік сподівається, стане наступною. Бо ж поки олені проживатимуть тут, туристи матимуть змогу їх провідувати. А за три роки вже з’явиться потомство. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.