На Чернігівщині лісники розводять плямистих оленів

ДП «Корюківське лісове господарство» розводитиме плямистих оленів. Це перший лісгосп, що займатиметься розведенням і поширенням по мисливських угіддях. 

Пише про це ЧеЛайн.

За словами директора лісгоспу Андрія Лашка, на Чернігівщині олень плямистий зустрічається, але в Корюківському районі наразі немає жодної особини цієї тварини. Можливо, через те, що раніше Корюківщина не була його ареалом, а нині природні умови дозволяють йому тут прижитися й освоїтися.

«Проектом передбачено, що вольєрне господарство з розведення оленя плямистого охоплюватиме територію загальною площею 104 га. Проект, загальною вартістю 2 млн грн, розрахований на два роки. Цьогоріч передбачене будівництво першої черги — 34 га. Решту добудовуватимуть наступного року», — додав керівник господарства.

Територію вольєра огородять спеціальною сіткою. Вольєр буде під постійною охороною. Передбачений також фото- і відеонагляд.

Із тваринами працюватимуть єгері та мисливствознавець. Лісгосп планує розводити до 40 голів оленя плямистого, щороку половину залишаючи для розмноження, а решту — випускати в дике природне середовище. Розпочнуть розведення тварин з придбання 12 особин.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.