На Закарпатті чоловік створив екопарк з дикими тваринами

 В селі Синевирська Поляна Хустського району, що на Закарпатті, працює екопарк з дикими тваринами. Лами та альпаки, леви і тигри, верблюди й осел — ці та інші тварини живуть на одній території. Їх забрали із зоопарків, також деяких приносили колишні власники.

Пише про це Суспільне.

У екопарку «Долина вовків» є близько 100 тварин: три пари вовків, пара левів, пара тигрів і рисі. З травоїдних, в іншому секторі, живуть олені благородні підвиду марал, є також муфлони та віслюк, пара верблюдів, лами, альпаки, лань європейська та плямистий олень.

Юрій Тюх, власник парку, розповідає, крім карпатського, у нього є також полярні, білі, вовки та канадські — вони чорного забарвлення. Цих тварин Юрій взяв із зоопарків, це сім’ї.

«Сірий карпатський вовк був взятий з дикої природи, маленькі вовченята були передані сюди, вони тут виросли, вони повністю ручні. Така погода для цих вовків найкраща, вони дуже люблять таку погоду. Влітку, коли спека, ми ставимо їм розпилювачі з водою, щоб вологість була. Канадський вовк у два рази більше з’їдає, ніж білий. Наприклад, три канадські вовки з’їдають стільки, як два леви. Ці мало їдять. Вони більш дружні, бо їм важко виживати в суворих умовах. Там даєш їм якусь козу й вони всі разом їдять, а вже чорні – вони одне одного кусають і їсть один», — розповів Юрій Тюх.

Доглядати за тваринами Юрію допомагають рідні: батьки та брат.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.