На Полтавщині громада створила туристичний центр

В Опішнянській територіальній громаді, що на Полтавщині, запрацював Туристично-інформаційний центр (ТІЦ).

Про це повідомляє Опішня туристична на власній сторінці в Фейсбук.

«Особливість центру в тому, що турист може дізнатися, що подивитися, де поїсти та заночувати не лише в Опішнянській громаді, а й в інших місцях Полтавщини», — ідеться у повідомленні. 

У ТІЦ туристи зможуть отримати допомогу від фахівців, які там працюють постійно. Також тут можна взяти на прокат велосипеди, байдарки, замовити трансфер. Крім того, час від часу в центрі організовують виставки майстрів, фотографів, художників; проводять інші публічні заходи.

Цікаво: У селі на Житомирщині француз у теплиці створив різдвяний вертеп.

Туристично-інформаційний центр знаходиться в центрі селища, в одному приміщенні з бібліотекою. На його облаштування спрямували майже 900 тис грн.

«Ми зараз готуємо довідник «Дванадцять місць, які треба відвідати в Опішні». У цьому довіднику буде в тому числі інформація і про Більське городище, про Диканьку, про Полтаву, тобто і про інші громади. З довідника людина дізнається, де зупинитися, поїсти, що подивитися в тому чи іншому місці, а також в ньому буде інформація про фестивалі, які щороку відбуваються на Полтавщині», — розповів  Микола Різник, голова Опішнянської ТГ.

Згодом у ТІЦ можна буде замовляти екскурсії, зараз у громаді готують екскурсоводів. На Полтавщині ТІЦ в Опішні — перший в області.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.