На Черкащині сільська молодь створила центр дозвілля

У селі Драбівці, що на Черкащині, молодь самотужки взялася робити село комфортним для життя. Створили молодіжний центр, оздобили зупинку, розробили нові заняття в школі.

За словами Олександра Баранника, голови молодіжної ради «Майбутнє Драбівець» частину грошей дала сільська рада, решта — спонсори. Не зупинятимуться і на досягнутому.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

На в’їзді в село всіх вітає розмальована мальвами та символікою зупинка. У центрі розташована трьохсотрічна дерев’яна козацька церква.

«Церква ще з козацьких часів. Вона кілька разів переносилася і от знайшла-таки спокій на найвищій точці наших Драбівців», — сказав Олександр Баранник.

Олександр Баранник повідомив, що все почалося 2016 року. Тоді драбівчани вирішили взяти все у свої руки. І створили молодіжну раду, яку чоловік нині і очолює.

«Вирішили, що нам десь треба місце, щоб проводити засідання різні. Щоб можна було збиратися, планувати, творити нову історію нашого села. Де колись була місцева наливайка — тепер молодіжний простір. До ремонту долучилися самі», — розповів чоловік.

Тепер тут можна грати в настільні ігри, збиратися, обговорювати і створювати нове. Привчають сортувати сміття, а ще створюють нові ідеї. Тепер хочуть перемогти у конкурсі шкільних проектів.

«У нас є ютуб-канал нашої школи. Нам потрібно, щоб було якісне знімання, камери, штативи, лампи. Щоб було це красивіше», — зазначила Анастасія Макарова, школярка.

Навіть діти, які закінчили школу, сходяться у місцевий молодіжний центр.

І не молодіжним центром єдиним, у сільській школі також облаштували стіну для скелелазіння.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.