На Дніпропетровщині на створення територіальної оборони виділили майже 5 млн грн

У Дніпропетровській обласній раді провели позачергову десяту сесію. На пленарному засіданні 16 лютого 2022 року розглянули питання фінансування створення системи територіальної оборони області. Депутати проголосували за виділення майже 4,6 млн грн на створення системи територіальної оборони області.

Про це повідомляє Armyinform.com. 

«Хочу запевнити, що Сили ТРО готові як до спротиву ворогу, так і до захисту населення Дніпропетровської області. Протягом 2 місяців ми створили Сили ТРО, це лише початок. До лав ТРО входять кадрові військові, у добровільному порядку заключають також контракти на службу у резерві», — розповів Євген Щербань, заступник начальника регіонального управління «Схід» ЗСУ.

Зараз, за словами Євгена Щербаня, сформоване регіональне управління Сил територіальної оборони Схід ЗСУ та окрема бригада Сил ТрО ЗСУ, у яку входять управління бригади та батальйони у кожному районі. Також планують створити окрему бригаду для охорони міста Дніпра.

Дніпропетровська обласна рада разом з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією розробили регіональну програму заходів. Вона включає у себе підготовку, проведення навчань, зборів, штабних тренувань, матеріально-технічне забезпечення підрозділів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.