На Чернігівщині на формування територіальної оборони виділили 10 млн грн

Депутати Чернігівської облдержадміністрації на позачерговій сесії одноголосно підтримали внесення змін до проекту організації тероборони області та перерозподілили на відповідні заходи 10 мільйонів гривень, повідомляє ЧеЛайн.

«Міністерство оборони на сьогодні координує всі питання територіальної оборони. Все, що треба від нас на сьогодні, — це на старті допомогти якомога швидше розгорнутися підрозділам тероборони. Саме для цього ми зібралися. Таким чином ми знімемо фінансове напруження і з громад», — зазначив В´ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОДА.

Зазначається, кошти планують направити на ремонт приміщень, закупівлю обладнання для обігріву цих приміщень. За словами депутатів, тероборона має фінансуватися з державного бюджету, але якщо потрібно, то будуть фінансувати з місцевих бюджетів. 

Програма фінансування передбачає чотири основні складові. Зокрема, це підготовка пункту управління, з якого буде здійснюватися управління заходами тероборони. 

«Цей пункт прийматиме 120 військовослужбовців, які практично в цілодобовому режимі здійснюватимуть функції з управління виконання завдань тероборони. Друге: забезпечення проведення навчань і тренувань», — Сергій Болдирев, директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації. 

Також посадовець додав, що дві наступні складові це підготовка бази управління 119 бригади ТРО, а також надання допомоги з розгортання управління територіальної оборони, яке здійснює координацію заходів тероборони в шістьох північних областях України і в місті Києві.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.