Житель села Старуня відмовився віддавати свого лева

Житель села Старуня Богородчанської громади Андрій Сидорук відмовився віддати лева у спеціалізований притулок у селі Чубинське, що на Київщині.

Раніше Андрій Сидорук уклав договір з Міжнародним благодійним фондом «Порятунок хижих тварин», згідно з яким повинен віддати звіра у притулок.

Про це повідомляє видання Versii.if.ua.

«У суботу 12 лютого 2022 року тварину приїхав забрати вантажний автобус благодійного фонду. В автомобілі перебував тільки водій. Умови, в яких мали перевозити лева, не сподобалися Андрію Сидоруку. Саме тому він відмовився передавати тварину», — ідеться у повідомленні.

Андрій Сидорук повідомив, що у них була домовленість з Наталією Поповою, засновницею благодійного фонду «Порятунок хижих тварин», що має бути ветеринар. Вона пообіцяла, що лікар їде від неї і супроводжуватиме лева. Та за словами чоловіка, машина приїхала без усяких дотримань техніки безпеки. 

Ще у 2020 році чоловік купив двомісячного лева у мисливця, який погано ставився до звіра. Каже, що тоді вилікував тварину і продовжує доглядати за нею.

«Забрав з поганих рук. Лев жив у дуже поганих умовах. Коли я його взяв, то він був хворим, не ходив. У тварини був вибитий зуб», — сказав чоловік.

Андрій Сидорук каже, що вже звик до тварини. Зараз леву — 2,5 роки. З твариною чоловік гуляє в лісі, також намагався оформити документи для утримання звіра, хотів збудувати більший вольєр. Зараз тварина живе у селі Старуня на території колишнього колгоспу. Клітка, в якій тримають лева, обладнана електропастухом.

Після того, як стало відомо про перебування лева в селі, представники Держекоінспекції Карпатського округу зв’язалися з господарем тварини та домовилися з ним, що шукатимуть притулок, аби поселити туди лева.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.