На Черкащині домогосподарка виготовляє пастилу з власних овочів

Домогосподарка Валентина Демиденко із села Білозір’я, що на Черкащині, майже 20 років виготовляє фруктову пастилу, популяризуючи корисні солодощі.

Для її приготування використовує фрукти й овочі, які вирощує у себе на городі. Господиня каже, сам процес приготування може займати до 20 годин.

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

«Я спробувала, і яблучну, і гарбузову, а потім знайшла в морозилці ще полуницю, вишню. Тоді я почала готувати досить багато», — розповіла Валентина Демиденко.

Жінка розповіла, що для приготування пастили використовує фрукти й овочі, які вирощує у себе на городі у селі, оскільки так впевнена у якості.

«Ми стараємося дерева не обробляти хімікатами, навіть цього року чимало було жуків Оленки волохатої, то ми з чоловіком її визбирували, щоб менше хімії було на деревах», — зазначила господиня.

Валентина полюбляє експериментувати зі смаками — робила пастилу з помідорів.

«Я з інтернету рецептів не брала. Був у мене гарбуз — вирішила спробувати зробити пастилу з нього. А коли роблю із солодкої ягоди, додаю яблуко, щоб було кисліше. Якщо ягода кисла, я беру солодке яблуко», — додала Валентина Демиденко.

Заготовки літніх ягід та фруктів для пастили жінка зберігає у морозильній камері. Приготування займає близько двадцяти годин. Найдовше — це процес висихання продукту. Готову пастилу фасує у пакети і зберігає у контейнерах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.