На Львівщині виготовляють добриво з чорного трюфеля

Львівські науковці створили добриво на основі плодового тіла чорного трюфеля. За словами фахівців, препарат має у своїй основі пігмент меланін — він трансформує пестициди, нейтралізує важкі метали, створює сприятливе середовище (ризосферу) навколо грунту, аби рослина могла рости.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

«Це місцева розробка. Нам важливо залучати львівських науковців до прикладних досліджень у галузі сільського господарства», — прокоментував Віталій Загайний, заступник голови ОДА.

На думку Тетяни Гетьман, директора департаменту агропромислового розвитку ОДА, після запуску ринку землі питання збереження якості грунту стало вагомішим. Саме тому в області популяризують серед аграріїв засоби, здатні покращити якість землі.

Основним завданням біологічних добрив є стимулювання росту та розвитку рослин та підвищення їхньої стійкості до захворювань. На відміну від хімічних засобів, ці препарати дозволяють покращити якість грунтів і зменшити до мінімальних показників залишок хімічних речовин у зібраному врожаї.

Зазначається, що на Львівщині в межах обласної програми, фермерам, котрі використовують мікробіологічні засоби захисту рослин, відшкодовують 50% від їхньої вартості  — у межах 50 тис грн.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.