На Чернігівщині спадковий бджоляр збирає лікувальні продукти бджільництва

Спадковий бджоляр Сергій Михайлович з Чернігова стверджує, що продукти бджільництва мають високу біологічну активність і дають можливість поліпшити стан здоров´я. Лікують навіть тяжкі хвороби. 

Окрім усім відомих меду, прополісу та воску, ще є воскова міль.

Пише про це ЧеЛайн.

«Воскова міль — це паразит, який живе у вуликах і їсть старі стільники. Він завдає дуже великої шкоди для бджільництва. На основі воскової молі можна приготувати дуже сильні препарати», — Сергій Ященко, бджоляр. 

Бджоляр каже, що люди давно використовували цього паразита. Він каже, що науковці підтвердили цілющі властивості цієї молі в лікуванні туберкульозу, застарілих бронхітів, бронхітів з астматичним компонентом, запалення легенів. Також вона позитивно впливає на серцево-судинну систему. 

«Крім самих личинок, виявився дуже цінним продукт життєдіяльності воскової молі. Це спиртовий розчин, настоянка на личинках воскової молі та з додаванням незначної кількості прополісу», — Сергій Ященко, бджоляр. 

Цей продукт має виражені імунностимулюючі властивості. Пропивати його потрібно двічі на рік, курс вживання — місяць, навесні і восени. Таким чином можна захистити себе від застуд і грипу. 

«Якщо йдеться про лікування, то тут треба використовувати базове лікування плюс воскова міль», — Сергій Ященко, бджоляр. 

Також раніше ми писали про ціни на мед 2021 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.