Продукти бджільництва все більше використовуються для лікування

Прополіс, який бджоли виготовляють, збираючи смолисті виділення з листя дерев і додаючи до них виділення своїх слинних залоз, також є цінним для організму людини.

Пише про це ЧеЛайн.

Сергій Ященко Виготовляє дуже корисний мед із прополісом. Чоловік робить медові напої за старовинними рецептами, відомими ще з часів Київської Русі. 

«Люди не знали процесу бродіння. Але знали, що якщо взяти мед та змішати його з водою, залити у велику бочку, закопати в землю на кілька років, то там щось дуже цікаве відбувалося. І ось коли Олег громив хозарів, то відкопували ту бочку і смакував весь Київ. Так і роблю зараз медові вина, медовухи», — зазначив Сергій Ященко.

Прополіс підвищує імунітет, позитивно діє на серцево-судинну систему, оскільки у своєму складі має велику кількість флавоноїдів, що зміцнюють судини.

«Я всім рекомендую після 45 років приймати хоча б спиртовий прополіс 15-20 крапель тричі на день. У мене є знайомі, які позбулися хвороб за допомогою прополісу», — каже Сергій.

 Дуже використовується при гастритах, виразці шлунка, дванадцятиперстної кишки. Останні дослідження підтверджують, що прополіс пригнічує ріст новоутворень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.