На Донеччині школярі вирізали триметрову витинанку

Витинанку, яка складається з п’яти частин і сягає 3 м заввишки, зробили 14-річний Святослав Цимах і 17-річний Єгор Акіменко з м. Часів Яр що на Донеччині.

Побачити роботу можна у місцевому Будинку культури.

Повідомляє про це Вільне Радіо.

З центральною частиною допомагала наставниця хлопців, викладач художнього відділення мистецької школи Часів Яра Вікторія Нестерова.

Єгор робить витинанки вже третій рік, а його товариш присвятив цьому захопленню понад п’ять років.

«Вже не зможу перерахувати всі витинанки, які я тут зробив. Малих я майже не роблю, найменші мої витинанки – формату А3. Мені такі більше подобаються, бо там можна розгулятися», —  говорить Святослав.

На рахунку Єгора теж не один десяток вирізаних з паперу витворів. Але ця витинанка поки що найбільша з тих, що він робив.

«Спочатку, коли я побачив триметровий аркуш паперу, подумав: «Ого, скільки роботи». А зараз вирізав і виявляється, це не так вже й багато», — каже Єгор.

На конкурс таку роботу навряд повезуть, бо її важко транспортувати і збирати. Крім того, по дорозі або на самій виставці витинанку можуть пошкодити, й тижні роботи будуть зведені нанівець. Тому рушники висітимуть у холі Будинку культури.

Однолітки хлопців знають про їхнє хобі, але ставляться до нього по-різному. Єгор стверджує, що знайомі його підтримують, а от Святослав про своє захоплення з друзями майже не говорить.

«Я інколи однокласникам показую свої роботи, і вони так: «Угу, красиво». Вони просто не розуміють, що воно таке», — каже хлопець.

Працю двох товаришів оцінила українська мистецтвознавиця Зинаїда Косицька.

Фото взяте з відкритих джерел.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.