На Чернігівщині в музеї створили готель для корисних комах

Музей Довженка на Чернігівщині не залишається осторонь сучасних тенденцій. На його території створили власний готель, який є зимовим прихистком для маленьких помічників саду.

Пише про це Рубрика. Все по поличках.

Ноу-хау, яке в останні роки стало справжнім трендом у Європі. У парках, садах, біля шкіл та приватних будинків — всюди можна зустріти невеликі дерев’яні будови, в яких живуть корисні комахи.

«Оскільки в нас на Сосниччині було розвинуте бджільництво (свідченням цього є розташовані на території музею старовинні борті), то й будиночок для комах зроблений у вигляді стільників»,  — зазначила директор музею Любов Наконечна.

Наконечна розповіла, що ідея будівництва прихистку для помічників саду належить науковій співробітниці музею Наталії Петрушенко.

Окрім того, у ньому можна проводити спостереження за життям членистоногих. Їх розведення сприяє збереженню біорізноманіття, а також збільшенню кількості птахів, які є обов'язковою ознакою сучасної екосистеми.

Ідея створення «ящиків для бджіл» з’явилася ще в ХІХ столітті в Англії, а популярність до них прийшла саме зараз, коли турбота про навколишнє середовище стала набирати обертів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.