На Одещині овочевий кооператив виграв грант від UHBDP

Група виробників з Одеської області об’єднали свої родини, сім дружніх сімей зареєстрували кооператив «Райська долина». А нещодавно виробники виграли грант від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та отримали гроші на будівництво шести теплиць з опалювальними печами булер'ян. 

Про це повідомляє проект UHBDP.

Такі умови дали аграріям можливість почати роботи з посадки ранніх огірків. За грантові кошти група також придбала сушарку, мультирізку, комплектуючі для організації краплинного зрошення та електром'ясорубку. 

«Завдяки фінансовій підтримці від UHBDP та грантовому обладнанню кооператив зміг покрити обсяги замовлень з консервованої продукції за існуючою базою клієнтів. Обсяг консервного виробництва збільшився на 90%»,  — ідеться у повідомденні. 

Скорочення трудовитрат значно знизило собівартість продукції, у кооператива з’явилася можливість переробити великі обсяги без втрат за короткий час якісно та ефективно. 

Читайте також: На Черкащині з'явиться всеукраїнський ягідний кооператив.

Грантове устаткування також дозволило полегшити працю при закрутках, зекономити час та сили, а також скоротити час підготовки овочів до переробки (нарізка, подрібнення). А після впровадження технології сушіння виробники збільшили термін зберігання продукції. За рахунок збільшення виробничих потужностей для переробки створили нову рецептуру консервованих овочів та розширили лінійку продукції.

За рахунок підведення крапельного поливу, додаткового мульчування грядок у відкритому грунті кооператив овочівників збільшив врожайність та тепер планує отримати додатковий дохід від продажу ранніх овочів, вирощених у тепличних умовах.

«Завдяки гранту від канадського проекту та опалювальним теплицям ми отримали можливість підвищити маржинальність продукції за рахунок вирощування ранніх культур: огірки, зелень, редис. Теплиці, що обладнані системою опалення, також дають змогу підвищити відсоток виживання розсади», — розповідають учасники кооперативу. 

СОК «Райська долина» не зупиняється на досягнутому та планує залучити нових учасників до своєї аграрної родини, аби розширити справу та вийти на нові ринки ще з більшими об’ємами

Читайте також: 

Громада на Хмельниччині підтримує ягідний кооператив

На Тернопільщині селянин створив медовий кооператив

На Одещині кооператив вирощує фрукти на 40 га землі

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.