На Одещині фермер вирощує суницю за німецькою технологією

Фермер Юрій Лагуза з Одещини, на 1 га землі вирощує суницю на буграх і сам вдосконалює механічний процес. 

За словами підприємця, кілька років тому він знайшов в інтернеті технологію «вирощування на буграх», про яку розповідали на своєму YouTube каналі німецькі фермери.

Про це розповідає Kurkul.com.

«Даний спосіб посадки ефективніший, бо навесні бугор швидше прогрівається та відрізняється більшою вологоємністю порівняно з грядкою», — каже фермер.

Інноваційний спосіб вирощування передбачає використання складного та дорогого обладнання, яке одночасно, за один прохід:

  • укладає в землю крапельну стрічку
  • формує бугор з грунту
  • вкриває його мульчуючою плівкою.

Родина Юрія Лагузи не мала коштів на придбання обладнання, тому  чоловік самостійно виготовив основний механізм і пристосував його до роботи в парі зі своїм стареньким трактором. Допомогли досвід роботи механізатором, інженерна кмітливість та вмілі руки місцевих механіків.

Оброблені за допомогою нового пристосування 20 соток експериментальної ділянки в перший же сезон дали врожай суниці садової майже в 2 рази більший, ніж на ділянках, де використовувалася традиційна технологія. При цьому перший врожай зі своєї ділянки Юрій зібрав на 2 тижні раніше, ніж його сусіди. Вирощування суниці не єдиний напрям родини: вирощують також капусту, цибулю, картоплю.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.