На Хмельниччині домогосподарка вирощує плантацію хризантем

У селі Лисець, що на Хмельниччині, домогосподарка Леся Скіп облаштувала квіткову плантацію — вирощує понад 400 кущів хризантем. За словами господині, приємніше сапати квіти, ніж буряки. А якщо від цього маєш ще й фінансовий зиск — то чому б не потрудитись. 

Про це пише Голос України.

«Вся родина тепер доглядає за квітами. З десяток разів просапати, стільки ж підживити, вберегти від хвороб, захистити від негоди, а в посуху — щодня полити... Та й взимку постійно треба приглядати за рослинами, бо не всі можуть перезимувати у відкритому грунті»,  — зазначила підприємиця. 

Хризантеми, якими восени звично рясніють квіткові базари, не такі вже й прості для вирощування квіти. Тож і Леся не раз обпікалась, горювала над кущами, що загинули і  знову купувала нові. І так доти, поки врешті-решт не вивчила примхи цих квітів. А коли набралась досвіду, вирішила взятись і за «промислове» вирощування. За рік плантація розрослась більш як удвічі.

Читайте також: На Вінниччині фермер висадив 500 га трюфельних саджанців.

«Про те, що у райському саду потрібно важко працювати, тепер знають ще чоловік і донька. Всім знайдеться робота з ранньої весни до пізньої осені, поки не зберуть останній «врожай» — деякі хризантеми цвітуть до морозів», — додала власниця плантації. 

А рослини Скіпів розійшлись вже не тільки по селу і Кам’янець-Подільському району, а й в інші краї помандрували — на хороший товар є і замовлення. Побачити всі квіти можна на особистій сторінці Лесі Скіп в фейсбук.

Цікаво: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.