При пікіровці петуній важливо використовувати новий грунт

Пікіровка розсади петунії — це пересадка молодої рослини з маленької ємності, в яку проводився посів насіння, в трохи більшу за розміром. При цьому грунтова суміш обов’язково повинна бути новою, пише Zemliak.com.

Перш за все, після пікірування потрібно забезпечити своєчасний полив, особливо в жарку погоду. Але занадто зрошувати розсаду теж не варто. Інакше можуть загнити коріння, і рослина загине або в кращому випадку захворіє.

«Підгодівля мінеральними добривами проводиться через кожні 10 днів. Проводити її потрібно при появі на рослині чотирьох листочків. Підійдуть добрива з вмістом азоту, калію, кальцію. Вносити їх слід спочатку окремо, а потім комплексно», — кажуть експерти. 

Важливо також забезпечити комфортну температуру (20-22°С) і достатню кількость світла. Краще помістити розсаду поблизу вікна, на підвіконні.

Загартовування петунії проводять через 2-3 дні після пікірування. Для цього приміщення необхідно як можна частіше провітрювати.

«Якщо за вікном дуже низькі температури, то розсаду краще прибрати подалі від вікна. Якщо цього не зробити, вона може замерзнути», — кажуть експерти. 

Зазначається, недостатнє освітлення і занадто висока температура сприяють гіршому приживанню петунії.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.