На Київщині підприємиця вирощує 200 сортів помідорів

Домогосподиня Катерина Бойко з Білої Церкви що на Київщині, вирощує 200 сортів помідорів, 50 сортів перцю, улюблені кашові гарбузи та капусту. Бажання доглядати за рослинами жінка отримала ще з дитинства.

Про це пише Порадниця.

За словами підприємиці, вона допитувалась у бабусі про умови вирощування та характеристики сортів, деякі з них зберегла ще від свого дитинства. З віком ця допитливість лише зростала. Зазвичай жінка завжди вирощувала помідори на дачі, і тільки коли купила власний будинок, змогла здійснити свою мрію. 

«Тепер у мене 200 сортів помідорів, 50 сортів перцю, улюблені кашові гарбузи, смачна капуста й море квітів. Збір насіння — таємничий процес, який нікому не довіряю. Адже таку кількість різних сортів треба маркувати й нічого не сплутати, правильно висушити, пофасувати та зберегти. Моє насіння роз’їжджається по всій Україні й навіть за її межі», — розповідає господиня.

У колекції жінки 26 сортів низеньких помідорів, різних смаків і кольорів, їх не обов’язково підв’язувати, можна підстелити соломи і збирати рекордні врожаї. Також є ціла когорта екзотів: смугастих, чорних, шоколадних, зеленоплідних, зазвичай солодких і загадково красивих. Серцеподібних помідорчиків у господині також багато, є всі можливі кольори.

«Дуже люблю солодкий і гіркий перець, але пекучий саджу на дачі, в іншому селі, щоб не зіпсувати солодкого, маю 50 сортів цього шанованого овочу», — зізнається Катерина Бойко.

Попри зайнятість по господарству наша співрозмовниця залюбки ділиться досвідом, порадами з іншими через свою сторінку у Фейсбуці. Часом навіть проводить із віртуальними друзями спільний висів, висадку розсади.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.