Викуп земель у постійному користуванні врегулюють на початку грудня — Лещенко

Роз’яснення про особливості викупу комунальних земель, що знаходяться в постійному користуванні фермерських господарств і фізичних осіб, наразі допрацьовують профільні експерти і готовий алгоритм буде оприлюднений на початку грудня 2021 року.

Про це заявив Роман Лещенко, міністр аграрної політики України, під час Національного круглого столу «Земля: захист права власності та протидія рейдерству».

«Ми отримали звернення від Всеукраїнської асоціації громад та Всеукраїнського Конгресу Фермерів з проханням врегулювати проблемне питання викупу земель у постійному користуванні. Це питання відточкували і з податковою службою, і казначейством і на рівні профільних органів. Тому на початку грудня нинішнього року буде надане відповідне роз’яснення», — заявив Роман Лещенко.

Аграрний міністр додав, що напрацьоване рішення допоможе вирішити проблему з викупом земель у постійному користуванні з практичної і технічної точки зору.

Нагадаємо, що раніше виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад та Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник заявив про колізії при оформленні подібних угод та наголосив на їх невідкладному вирішенні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.