Експерти визначили, які породи перепелів слід обрати для бізнесу

Для створення або старту бізнесу на перепелиних яйцях господар має обрати певну породу перепілок, щоб можна було прорахувати прибутковість бізнесу.

Досвідні птахівники рекомендують Англійські білі перепела. Вони є найбільш невибагливими до умов утримання, дають до 280 яєць в рік, масою по 11 грам кожна. Нестися самі цієї породи починають з 41-го дня, пише Zemliak.com.

Щоб розпочати бізнес на перепілках, фермеру немає необхідності отримувати ліцензію на вирощування поголів'я перепелів та збут продукції. Існує кілька високопродуктивних порід перепелів-несучок, які можуть завести навіть початківці фермери. До таких належать:

Несучки породи Японські починають нестися з 45-го дня від вилуплення, дають в середньому 300 яєчок в рік. Середня вага яйця залишає 11 грам. 

«Продуктивність цієї породи дуже залежить від якості харчування птиці — при нестачі поживних речовин в кормах вона буде неухильно знижуватися», — пишуть експерти. 

Читайте також: Зграя перепелів може принести близько 5000 грн прибутку на місяць.

Естонські перепілки починають відкладати яйця з 40-ка денного віку. У рік несучки цього виду дають до 280 яєчок, середня маса яких становить 12 грам. 

«Мінус цієї породи — підвищене споживання корму, через що естонські перепілки виявляються більш дорогими у змісті, ніж представники інших порід», — зазначать експерти. 

Перепілки породи Смокінгову дають по 280 яєчок в рік, маса кожного становить 11 грам.

Мармурові перепілки походять від японських перепелів, має таку ж високу несучість — до 300 яєць на рік. Маса яєць у них становить 10-11 грам.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.