Зграя перепелів може принести близько 5000 грн прибутку на місяць

У віці 1,5 місяця перепілки починають нестися і за рік зносять близько 300 яєць. Це означає, що 200 курочок на день знесуть близько 160 яєць. А коли підрахувати, що одне яйце коштує на ринку 1 грн, то можна зрозуміти, чим більше птахів у нявності, то й більший дохід, пише Домашній бізнес.

Але після 1,5 років несучість знижується і таких перепілок забирають на забій, так як подальше утримання таких особин нерентабельне.

М’ясо перепелів не менш популярне. Своїми дієтичними властивостями воно перевершує не тільки курку, але і кролика.

«Перепели самі по собі пташки невибагливі і якогось особливого догляду не потребують. Для власних цілей або для старту своєї справи перепелів можна розводити навіть в умовах міської квартири. Для цього будуть потрібні клітки для папуг або канарок. Єдине, що необхідно для вдалої несучості — дотримання збалансованого правильно підібраного харчування та дотримання температурного і світлового режиму», — радять фахівці.

Щодо годування перепелів, то основними інгредієнтами є пшениця і кукурудза. Природно, ці зернові повинні бути роздрібнені. Можливе додавання інших зернових культур до 15%. Необхідно додавання крейди, вітамінів, тощо. 

Судячи з практики тих, хто займається розведенням перепелів, на 1 птицю на місяць йде близько 1 кг комбікорму. Вода в поїлках перепелів повинна бути завжди. При чому міняти її треба 3-4 рази на день — не можна допускати застою води. При великому поголів’ї перепелів актуальна поїльна система з проточною водою.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.