Оформити субсидію можна без відвідування соц захисту

На сайті Мінсоцполітики, в розділі Системи надання послуги попередньої реєстрації документів про призначення житлової субсидії, заявник може оформити заяву та декларацію на отримання субсидії.

Для цього в зазначеному розділі потрібно обрати «Субсидії», після чого автоматично перейти на сайт оформлення субсидії.

На сайті Мінсоцполітики буде запропоновано на вибір три варіанти реєстрації/входу для оформлення субсидії (за допомогою електронної пошти; електронного цифрового підпису; ідентифікація BankID).

У разі обрання «Реєстрація або вхід з ідентифікацією електронним цифровим підписом» та «Реєстрація або вхід з ідентифікацією BankID» подати та підписати документи на попередній розгляд можна виключно в електронному вигляді, особисто відвідувати департамент соціальної політики не потрібно.

«Тим, у кого немає електронного підпису та BankID, потрібно обрати «Реєстрація або вхід за адресою електронної пошти». В такому разі документи подаються в паперовій формі (після заповнення форми на сайті прийде ПДФ-версія документу, яку слід роздрукувати, власноруч підписати і занести у відділ субсидій департаменту соціальної політики або відправити звичайною поштою)», — наголошують в департаменті.

Після реєстрації та входу на сайт ви переходите до заповнення електронних форм:

 — заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі, де потрібно зазначити банк, через який будете отримувати субсидію;

 — декларація про доходи й витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії.

Після заповнення всіх необхідних реквізитів перевірте правильність внесених даних та подайте е-документи.

У результаті, на електронну адресу надійде повідомлення з номером зареєстрованої заяви, який необхідно зберегти.

Звертаємо увагу, що заяву для призначення житлової субсидії розглядатиме саме той орган соціального захисту населення, який ви зазначите при заповненні електронної форми. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.