На Рівненщині жінок-переселенок навчатимуть соціальному підприємництву

На Рівненщині запустили ініціативу в навчання жінок-переселенок у вирощуванні перепелів. Їм розповідатимуть про повний цикл вирощування перепілок та консультуватимуть щодо створення міні-ферм.

По завершенню навчання планується відкриття кооперативу з вирощування перепілок.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Для учасниць проведуть 3 етапи навчання:

  • перший — запланований у листопаді, йтиметься про типи та форми ведення господарської діяльності, реєстрацію бізнесу, податкові нюанси, інструменти продажу через соцмережі, пошук ринків збуту
  • другий — розповідатимуть про системи управління якістю, харчову безпеку та специфіку вирощування перепілок
  • завершальний етап — учасниці проекту поїдуть на підприємство з вирощування перепілок.

«Навчання відбуватиметься і  офлайн і в онлайн-форматі. Взагалі ж, у  рамках проекту, планується створити кооператив із повним циклом вирощування перепілок та вибудовою ланцюжків збуту. Наша громадська організація буде підтримувати підприємство на старті та сприятиме розвитку. Одним із ключових етапів буде розробка маркетингової стратегії на 3 роки», — розповіла Ольга Горкавчук, керівниця ГО «Асоціація жінок України» Дія-Рівне».

Реалізація інціативи відбувається в рамках проекту «AgriWomenEntrepreneurship — AWE», який реалізує ГО «Асоціація жінок України «Дія-Рівне», за фінансової підтримки Українського жіночого фонду.

Зареєструватися на участь у проєкті можна за посиланням: https://forms.gle/Vh7GnmRe4tMKBZaF7.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.