Через протяги у перепелів може випадати пір’я — досвід

Розведення перепелів в домашніх умовах підходить краще для тих, хто вирішив спробувати себе у сільському господарстві, але не має великого досвіду.  Не буде потрібно ні великого простору, ні великих інвестицій, відповідно, невеликі будуть і ризики, якщо щось піде не так.

Приміщення, в якому будуть встановлені клітки з перепелами, має бути опалювальним і вентильованим (до 5 кубометрів на 1 кг ваги птиці в теплі місяці і до 1,5 кубометрів в зимовий період).

Про це пише видання Much-money.

«Вентилювання можна замінити провітрюванням, але дуже важливо, щоб у приміщенні не було протягів, оскільки через це у перепелів можуть почати випадати пір'я», — зазначають експерти. 

Оптимальна тривалість світлового дня становить близько 17-18 годин, що передбачає поєднання природного і штучного освітлення. 

«Світло повинно бути не дуже яскравим, оскільки висока інтенсивність світла викликає у птахів занепокоєння. Це знижує продуктивність, і уповільнює зростання», — додали експерти. 

Актуально: ТОП-12 порід домашніх перепілок.

Просте утримання і невимогливість перепелів в догляді дозволяють розводити їх навіть в міській квартирі. Усе, що потрібно, — годівниці, поїлки, пристосування для збирання і, зрозуміло, клітини.

«Клітки для перепелів повинні виготовлятися із сталевої сітки, але при невеликій кількості птахів можна використовувати пластикову сітку — її ціна суттєво нижча. Бокові стіни і зовсім можуть бути фанерні або пластикові, що дозволить заощадити ще більше. Загальні габарити клітини залежать від породи, віку, цілі вирощування птиці і розмірів приміщення», — додали досвідні птахівники. 

При вирощуванні м'ясних порід клітини потрібно робити нижче. Ці умови утримання дозволяють обмежити рухливість птахів, і тим самим збільшити швидкість набору ваги. Крім того, такий підхід відсуває термін статевого дозрівання перепелів, що позитивно позначається на смакових якостях м'яса.

Якщо планується вирощування несучок, то дно клітин слід зробити з ухилом до поїлки, але не більше 10°. Також в клітці може бути облаштований яйцезбірник — він робиться як продовження дна.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.