Для посадки груші варто обрати сонячне місце

Перед весняною посадкою груші варто завчасно потурбуватись про місце посадки. Груша добре росте на освітленому сонячному місці. Вона любить родючий слабокислий грунт, який добре пропускає до коріння повітря і воду. 

Однак вода не повинна затримуватися, інакше коріння почнуть гнити, пише Zemliak.com.

Під час придбання саджанця груші, варто ретельно оглянути його стан. 

«Якщо коріння відкрите, то його теж ретельно оглядають, здорові корінці легко гнуться, не мають засохлих або підгнилих, на зрізі вони повинні бути білими», — радять експерти. 

До обраного місця посадки пред’являються додаткові вимоги: 

  • не повинно бути посаджено рябін або ліщини, з яких на грушу можуть перебратися шкідники
  • до найближчої будівлі має бути не менше 3 м.

«Між саджанцями грушевого саду потрібно залишати вільне місце відповідно з їх максимального зросту: між карликовими деревами — 3 м, між напівкарликовими  — 4 м, між високими – 5-6 м», — кажуть експерти. 

Бувають сорти, між саджанцями яких варто залишити 10 м — настільки широко розростається їх крона. Між рядами залишають 6 м.

Гаряча тема: Експерти розповіли про засоби для обприскування плодових дерев.

На дно ями викладають дренажний шар, який може складатися з гравію, лушпиння волоських горіхів, будь-яких дрібних камінчиків. Зверху закладають не менше 20 кг компосту або перегною, перемішаного з землею. Далі засипають верхній родючий шар землі, вийнятої з ями, перемішаний з деревною золою, калійними і фосфорними добривами. Все це засипають залишками землі, вийнятої з ями. 

Майже по центру ями з південної сторони вбивають міцний кілочок — так, щоб він височів над рівнем землі на 50-60 см.

Після посадки дерево поливають 2 відрами води. Для поливу організовують лунку або просто обмежують пристовбурне коло невисоким валиком грунту, щоб вода не розлилася занадто широко. Після поливу земля опуститься в такому випадку потрібно досипати, щоб коренева шийка височіла на потрібному рівні.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.